برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
logo

شبکه بهداشت درمان جلفاJolfa Helth Care Network

فهرست اصلی
تاریخ : چهارشنبه 15 آبان 1398
کد 241

همایش علمی- تخصصی هفته پدافند غیر عامل با حضور آقای دکتر قنبری سرپرست شبکه بهداشت ودرمان جلفا وآقای بهروز فتحی معاون بهداشتی شبکه

همایش علمی- تخصصی هفته پدافند غیر عامل با حضور آقای دکتر قنبری سرپرست شبکه بهداشت ودرمان جلفا وآقای بهروز فتحی معاون بهداشتی شبکه و گروهی از کارشناسان این شبکه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی در همایش پدافند غیر عامل: لزوم شناسایی مصداقها های پدافند غیر عامل و ساختارهای آن توسط روسا و مدیران حوزه سلامت
  • رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز : کسب رتبه اول کشوری پدافند غیر عامل توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان جلفا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دکتر محمد حسین صومی در همایش پدافند غیر عامل که صبحگاه روز چهاردهم آبان ماه سال نودو هشت در سالن همایش دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد ،اظهار کرد: هر رئیسی ، مدیری وکارمندی در واحد خودش مصداق‌های پدافند غیرعامل و ساختارهای آن را شناسایی کرده و در این راستا اقدامات پیشگیرانه را انجام داده و توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند.
وی  با بیان مثالهایی از جهان و کشور نسبت به حساسیت موضوعات غذا و آب و لزوم تضمین امنیت آنها، اشاره کرد که در هیج جای دنیا فرایند تولید و توزیع  حوزه آب را به جهت اهمیت بالای آن، به بخش خصوصی واگذار نمی‌کنند .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: این وظیفه ما مسئولان است که مباحث مربوط به پدافند غیر عامل را به خوبی یاد بگیریم تا دچار بحران‌های ساخته بشر نشویم و بتوانیم در صورت وقوع ، آنها  را مدیریت کنیم.
دکترصومی در ادامه با بیان اینکه مشکلات روحی و روانی در جامعه افزایش پیدا کرده است، گفت: در برهه‌ای، نسبت به مراقبت از بیماران روانی در سطح کشور، کوتاهی شده است و وظیفه سیستم سلامت توسعه خدمات سلامت روان  میباشد.
دکترغلامرضا نورآبادی ، رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه اول کشوری و نمره ۱۰۰ را در حوزه پدافند غیر عامل در کشور کسب کرده است، گفت: این در حالی است که متوسط نمره کشوری، ۶۰ می‏باشد.
وی با اشاره به آمادگی‌های دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه پدافند غیرعامل گفت: تدوین چارت فرماندهی حادثه در مراکز بهداشتی و درمانی، تدوین سناریوهای تهدیدات زیستی و دپوی تجهیزات فنی و تخصصی تیم‌های واکنش سریع در حوزه بهداشت در کانکس‌های طراحی و ساخته شده در کلیه شهرستان‌ها از جمله اقدامات در این حوزه به شمار می‌آیند.
دکترنورآبادی همچنین به اقدامات کالبدی در مرحله پیشگیری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اشاره کرد و افزود: اقدام به احداث مگاهاسپیتال فوق تخصصی 1000 تخته تدبیر، ساخت بزرگ‌ترین مرکز اورژانس شمال غرب کشور در تبریز و ایجاد دسترسی‌های جدید در بیمارستان‌های حیاتی استان از جمله این اقدامات هستند.
وی با اشاره به اقدامات خدماتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرحله پیشگیری بیان کرد: انجام کنترل‌های مرزی هوایی و زمینی استان از نظر بیماری‌ها و ناقلین‌، واکسیناسیون‌های انسانی و حیوانی، پایش و مراقبت‌های محیطی، داروی و مواد غذایی، تدوین برنامه جامع سلامت در استان، ارتقاء رتبه پژوهشی تحقیقاتی دانشگاه، اجرای غربالگری پرفشاری خون و اجرای غربالگری دیابت در استان از جمله برنامه‌ها در این حوزه به شمار می‌آید.
وی به ماجرای ماه‌های گذشته که در شهرستان لردگان مبنی بر انعکاس نامناسب خبرهای سلامت از نحوه ابتلای تعدادی از  اهالی یکی از روستاهای این شهرستان به ویروس اچ آی وی اشاره کرد و گفت: فعال بودن مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مانند ایدز در شهرستانهای استان و فعالیتهای شبانه روزی همکاران طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت ، از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این زمینه میباشد، چرا که سهل انگاری‌های جزئی در لردگان موجبات چالشهای اجتماعی زیادی شد.
نورآبادی بیان کرد:  احداث بخش دیالیز 122 تخت خوابی دیالیز مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز نیز در پاسخ سریع و به موقع درمانی به ماجرای مسمومیت الکلی تعدادی از شهروندان در استان، بسیار کارآمد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به معادل‌های اروپایی و عربی پدافندغیرعامل بیان کرد: دفاع مدنی در کشورهای عربی و دفاع غیر نظامی در اروپا و آمریکا، معادل پدافند غیر عامل بوده و به معنی همان سیستم ایمنی است که همیشه باید فعال باشد.
وی به تئوری "سرهنگ جان واردِن" یکی از تئوریسن‌های پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: این فرد پنج حلقه مرکزی برای یک کشور تعیین کرده بود که شامل رهبری ملی(مشابه مغز و سیستم عصبی)، محصولات کلیدی) مشابه سیستم هاضمه و گردش خون(، زیرساخت‌های حمل و نقل) مشابه اندام حرکتی و دست و پا(و جمعیت و اراده ملی(مشابه روح و روان و اراده) و نیروهای عملیاتی(مشابه سلولهای دفاعی) است، که برای از پای درآوردن یک کشور و تسلیم کردن آن کافیست به این پنج حلقه حمله کرد و آنها را از کار انداخت. آمریکا از این تئوری در جنگ خلیج فارس و جنگ با عراق بهره جست.
رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به رسالت وزارت بهداشت و نظام بهداشت و درمان در حوزه تهدیدهای زیستی که یکی از محورهای پدافند غیرعامل است، بیان کرد: وزارت اطلاعات، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و نیروهای مسلح در حوزه زیستی مسئولیت بر عهده دارند.
دکترغلامرضا نورآبادی در همایش پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز، برخورداری از سرمایه انسانی و نیروی متخصص و کارآمد، وجود زیرساخت های الکترونیک در نظام سلامت (سیب و...)،وجود شبکه ی ملی ارائه ی خدمات آزمایشگاهی کشور و آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، توانمندي در تولید فرآورده‌های زیستی از طریق فناوری های زیستی و نانو و مهندسی ژنتیک،وجود NGO هاي مردمي،وجود ساختارهای فرا ملی مرتبط با پایش، پیشکیری و کنترل تهديدات در سطح کشور  را از نقاط قوت و پتانسیلهای سیستم سلامت اشاره کرد واز  وجود  ضعف در هماهنگی درون و برون بخشی و کمبود منابع ، شناخت ناکافی از ظرفیت ها و توانمندی های موجود در کشور،کمبود مراکز تحقیقاتی میدانی ،ضعف بانک جامع اطلاعاتی،آسیب پذیر بودن زیرساختهای حوزه سلامت،کمبود آزمایشگاه‌هایی با سطوح بالای ایمنی زیستی،وابستگی در تولید اقلام راهبردی،آسيب پذيري و پراكندگي نامتوازن مراكز ارائه خدمات تخصصي، را از جمله نقاط چالشی  نظام سلامت در حوزه پدافند غیرعامل به عنوان کرد.
علیار راستگو، معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان‌شرقی ،در همایش پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: از دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم که پدافند غیر عامل را جدی بگیرند، این مورد فقط مربوط به دانشگاه علوم پزشکی نبوده و دانشگاه در کنار سایر دستگاه ها ماموریت اجرایی و خدماتی آن را عهده دار میباشد.
وی با اشاره به احداث دو بیمارستان استراتژیک و حیاتی در شهرک خاوران تبریز گفت: با افتتاح این بیمارستان‌ها بخش عظیمی از جمعیت راهی آن منطقه می‌شوند که به نوعی مدیریت پدافند غیرعامل میباشد چرا که بار ترافیکی مرکز شهر را کاهش خواهد داد و کمیت و کیفیت ارایه خدمات سلامتی را افزایش خواهد داد.
وی با بیان این که به جد پیگیر حل مشکلات کلانشهر تبریز و عوامل مربوط به مسائل مربوط به حوزه پدافند غیر عامل در این شهر هستیم، افزود: به عنوان مثال استحکام سازی در حادثه ریزش کوه که در منطقه باغمیشه تعدادی از هموطنانمان را دچار خسارت کرد که از نظر اقتصادی نیز توانمند نیستند، باید از قبل انجام می‌شد.
راستگو با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات به منظور کاهش آسیب پذیری در حوزه پدافند غیرعامل، گفت: امروزه با تهدیدات سخت در حوزه تهدیدات مواجه نیستیم؛ چرا که برای ایجاد وحشت و نگرانی بین مردم نیاز به هزینه زیادی است، اما با شرایط نرم با هزینه‌ای بسیار کمتر و با گستره جغرافیایی بیشتری مواجه هستیم و جای کار وتدبیر در این راستا زیاد است.
وی، کاهش آسیب‌پذیری را از دیگر اقدامات در راستای حوزه پدافند غیر عامل عنوان کرد و افزود: کاری کنیم که به هنگام بروز مشکل کمترین آسیب را دیده و فعالیت‌های مردم به طور مستمر ادامه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات خوبی که در طول ۱۰ سال اخیر در حوزه پدافند غیر عامل در کشور انجام شده است، بیان کرد: دیگر کشورها اقدامتشان در این زمینه را از دهه ۸۰ شروع کرده‌اند.
آقای علیار راستگو،معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌شرقی، دکتر محمد کریمی‌نیا  معاون بهداشت و درمان سازمان پدافند غیرعامل کشور و دکترجواد احمدیان ، مسئول بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی در همایش پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیگر سخنرانان این همایش بودند.